Cute Onion Club - Onion Head

Friday, 8 July 2011

hari jumaat y mulia :)

hari nie sepanjang hari kat sekolah tak belajar.. boleh ke ?? hoho.. em, sebabnye pagi pagi lagi macam biasa lah setiap hari jumaat ada usrah mula dari pukul 7.30 sampai 8.30.. then, lepas uh ada pulak ceramah israk mikraj... start dari lepas usrah sampai pukul 10.30.. then, lepas uh rehat.. sampai pukul 11.25.. aku dah la bertugas kat ko'op hari nie.. macam biasa lah buad macam sekolah ini aku y punya.. naik kelas pukul 11.40.. hehe.. sengal betol.. hmmm..

time dalam ceramah.. hehehe.. kwn aku ajak aku pegi tandas.. aku pon follow je lahh.. hmm, time uh aku y keluar dulu dari dewan.. then, aku nmpk k.fatin STPM bawah.. aku ckp ngan dia, eh ! k.fatin redaksi ke ?? sbb time uh dia tgh tgkap gambar penceramah.. dia ckp, ''tak laa.. ni ustazah punye camera..'' pastu dia ckp kat aku, ''eh ! blh tolong tak ??...'' aku ckp, ''tolong ape??..'' dia ckp, ''tolong amikkan gambar penceramah uh.. pegi kat depan dia..'' aku ckp, ''blh2..'' aku pon pegi lah kat depan tuu.. agak nervous jgk lah.. kena lalu kat laluan tgh2 y antara putera dgn puteri.. woaahhh ! cuak meyh ! hek hek hek.. tapi buad cool sudah.. hahaha... lepas aku dah tangkap uh, aku pon blaa la.. nak pegi kat k.fatin blk.. aku pon bg lah blk camera uh kat dia.. dia ckp, ''eh ! trime kasih eh..'' aku pon ckp laa ''same2.. hehe..'' pastu aku pon pegi lah tandas.. kwn aku nak pegi tandas kat block C.. tak nak tandas kat dewan uh.. aku no hal.. aku kan suka brjalan.. hoho.. time kitorang jalan uh, kwn aku ckp camni kat aku, weh ! tadi k.fatin tanye, ''kau mmg berani ke ??..'' aku pon ckp laa kau mmg camtu.. , kata kwn aku kat aku.. haha.. aku pon gelak je lah y mampu.. hihihi..

next story... hehe.. bermula cerita nie dari pagi lepas rehat.. hehe.. cehh ! macam ape je.. hik hik hik.. Ustaz Firdaus Amir.. atau dikenali sebagai ustaz pidot.. biasa laa.. budak2 kan suka pendek2 kan nama cikgu.. selamba batak je kan.. tapi y pasti bukan aku eh..  hihihi.. siape y tak kenal dia ?? aku rasa budak2 y baru je tak kenal dia.. cehh ! takde la.. haha.. dia mendapat pendidikan di Mesir.. sejak dari sekolah menengah sampai umor dia 20 lebih.. untung lah pandai bahasa arab.. hehehe.. em, ketika aku nak keluar dari koperasi.. aku pon pakai je lah seliper sazah y ada kat luar uh.. sebab aku nak pegi bilik guru perempuan je pon.. aras satu je.. dekat kot.. malas lah nak pakai kasot.. sedang aku tgh berjalan, aku terpandang kat aras satu kat bahagian pejabat.. adoyy.. ustaz pidot lah.. dlm hati aku ckp camtu.. haha.. kenapa aku cuak time jumpe dia ?? jeng jeng jeng.. haha.. ada kisah di sebaliknya.. hoho.. (buad gimik jap.. ahahaha).. dia start kenal aku pada tahun lepas.. macam mane dia kenal aku ?? eeh ! ada lah.. cehh ! haha.. takde lah.. dia kenal aku sebab dia guru kelas aku tahun lepas.. heee.. dia suka bebeno aim aku.. nak tau kenapa ?? sebab aku selalu buad hal tahun lepas.. haa ! time SMA main2.. time subjek dia lagi lah.. time uh dia ajar tafsir hadith.. time afal aku buad bodo.. jahat kot.. tu laa akibatnya subjek dia dapat jaid je.. hahaha.. insaf2.. naik pulak f5.. dia ada jugak ajar aku.. subjek lughah.. arghh ! sudah.. haha.. tapi, untuk semesta y pertama je.. masok semesta y kedua bln 6, start guna jadual anjal.. kira dah tak blaja dah la subjek2 STAM.. em, bajet nak insaf.. perangai sama je kot.. bak kata ustaz lah.. hehehe... terok betol lah aku nie.. hmmm.. berbalik kpd tadi.. haha.. hmm, dia pandang aku jgk time uh.. aku dah tau dah.. mesti nak tegur aku punya.. cehh ! tak boleh bla.. haha.. dia cakap camni kat aku, "nak pegi mane ?? naik kelas lah.. study.." dgn sengalnye aku jawab, "ustaz ! skrg kan waktu rehat.. lek luu.. haha.." dia pon cakap "haaa.. tu nak pegi mana pulak tu??...'' aku ckp, ''macam biasa lah.. merantau kwsn sekola.. hahahaha.. kata ustaz, ''dah agak dah..'' em, sebab apa dia ckp dah agak dah ?? hehe.. sebabnye dia mmg tau sgt perangai aku suka merayau.. hoho..

lepas habis rehat, aku ngan kawan aku pon nak naik lah kelas.. time tuu kitorang dari koperasi.. kitorang lalu je tangge putera.. selamba tak selamba.. buad selamba sudah.. hohoho.. time nak naik uh aku naik dulu.. kira kawan2 aku kat belakang aku laa.. time aku nak naik uh, ustaz pidot pulak turun.. alahaii.. aku buad2 baik lah.. hahaa.. aku bg lah salam kat dia.. then, dia ckp, ''amboih ! lambat naik kelas.. tgk kwn2 dah ikot2 kamu..'' aku ckp, ''huh ?? apa nye ustaz.. tak baik ckp camtu..'' cehh ! padahal aku nak saiko ustaz uh.. hahaa.. aku pon buad lah baik.. aku tukar topik.. aku tanye dia, ''nak pegi mana ustaz ??...'' dia ckp, nak turun bwh laa..'' aku pon naik lah atas.. means naik kelas lah...

tak lama lama lepas uh kwn aku y kelas akaun uh dtg kelas aku.. katanye kelas dia kat makmal sains 3.. sebab kelas dia kata kelas dia guna utk ape ntah.. aku pon ckp oouhhh.. em, dia kata jom turun bwh jap.. aku no hal.. follow je la.. em, time nak turun pulak.. terserempak laa ngan ustaz pidot.. time uh dia nak naik.. aik terbalik pulak ngn tadi.. tapi mslhnye asyik jumpa dia je.. ayooyoo.. em, dia ckp, ''kamu lg..'' then, dia ckp lak ''kwn tukar2 pulak uh.. haisy..'' aku pon ckp laa, ''nak turun kejap lah ustaz..'' ! ''berjln je kamu nie..'' kata ustaz.. aku ckp ''biasa lah sy kan nazir tak bertauliah..'' ustaz senyum je.. ustaz ckp, ''tadi sy nmpk kakak kamu dtg skola.. lupa pulak nak ckp ngan kakak kamu y kamu nie asyik brjln je...''aku ckp, ''lek laa ustaz.. jgn bala2.. tak elok.. hehe..'' kata dia, ''ada2 je kamu nie lah..'' aku pon turun je lah.. sempoi2 sudah.. haha.. tapi rasa bersalah lak ngan ustaz uh.. aku kadang buad dia mcm kwn2 je.. sbb dia sempoi je ngan aku.. lagipon umur dia muda lg.. dlm 20 lebih.. nak masok 30 dah kot.. eh, jahat nye.. hmmm.. =='

No comments: