Cute Onion Club - Onion Head

Saturday, 2 July 2011

1 murid 1 sukan ..

program 1 Murid 1 Sukan telah dilancarkan di sekolah yang berada di Malaysia nie.. motif kerajaan buad cam tuu sebab utk merealisasikan hasrat kerajaan bagi melibatkan setiap individu pelajar harus aktif dlm sukan.. utk markah kokorikulum jgk sebanyak 10%.. markah nie penting utk melayakkn diri memasuki universiti aspecially utk f5 and f6.. hmm, hari nie aku selamba batak je pakai tudung dah lah pendek gila (dah biasa kot.. haha), pastu pakai pulak stoking baby.. mmg carik maut aku nie.. buad mcm sekolah tuu aku y punya jee.. hehe..  haa ! hari nie jgk kan.. someone special in my life.. but not sure still special untill now or not ==' ... hehe.. abg angkat kot.. weeee.. lalalalaa.. kitorang dah jrang contact skrg.. sbb aku mmg siyes aku ckp tak bape suka men msg sgt.. tgk mood jgk lah.. em, dia msg aku.. katanye, ''kenapa muka masam je ?? marah kat abg ke ??''.. aku ckp, ''xdelah.. tadi kan tgh hari.. panas.. tuu y muka masam..hihi..'' (actually nak cover je kat dpn dia.. tak kan nak senyum2 kambing kat dia kot.. hati kata lain mulut kata lain.. biasalah tuu perempuan..) dulu thn lps last dia ada kat sekolah boleh la selalu jumpa.. tp bila dah lama tak jumpa aku rasa segan pulak.. tuu y muka ketat.. ehehehehe.. tp penat ouh hari nie.. serious.. tapi seronok jgk.. keje ak nak membahan orang jee.. hahahaa.. hmm, hari nie aku ngn kawan aku dah berpakat baru nak bahan dak f4 y selalu kacau kitorang tuu.. sedang terkun kitorang nak bahan dia.. time tuu dia masok lumba lari 100 meter lelaki.. kitorang dah bersedia dah tunggu kat tepi tuu.. time dia lari pulak.. adoyy ! kaki dia krem pulok.. adeh deh.. tergamam aku tengok.. alamak.. kesian lah pulak budak nie.. dlm hati aku lah ckp.. hahaha.. aku ckp ngn kawan aku ''weyh, tak jadi lah nak bahan dia.. tunggu bukak sekolah nnti lah..'' cehh ! masih ada niat nak membahan org tuu walaupon dlm hati kata kesian... itu lah perangai aku... nakal bkn main.. ish3.. bilo lah nak berubah.. haisy !pastuu aku ngn kawan aku pegi lah jalan2.. sekali terserempak ngn sorg ustzh.. dia panggil.. kitorang pon pegi lah... dlm hati aku ckp apa ustzh nie nk marah ke sebab kitorang berjalan2.. rupanya dia nak mintak tolong angkatkan meja.. letak kat dpn P. Kamalanathan.. sape tak kenal dia.. wakil hulu selangor y menang pilihanraya hari tuu.. actually aku tak berapa minat sgt bab2 politik nie.. hihihi.. so, aku tak banyak tau lah psl dia.. hihihi.. em, kitorang amik meja tuh dari hostel aspura then, kena bwk turun padang.. emm, bwk lah turun.. then, bila dah sampai dpn dia.. aku pon senyum lah kat dia.. pastu dia balas blk.. and dia ckp terima kasih.. (thanks about aku angkat meja lah tuu).. em, aku pon ckp lah sama2.. dlm hati aku.. amboih ! first time jumpa dia.. hahaha.. actually takde lah batak sgt pon.. ngee.. sengal2.. emm, bila menjelang ptg lebeh kurang dlm pukul 1.30 abis lah acara sukan kat sekolah.. aku blk umah kawan aku kat pekan kkb je..sbb ptg tuu aku ada tuition pukul 4 ptg.. em, tunggu bas punya pasal lame gila babeng.. aku sampai umah kwn aku tuh dlm pukul 2.20.. padahal kalau nak diikutkan dari sekolah ke pekan amik masa dlm 5-10 minit je kot..hmm, aku siap mandi lah bagai kat umah kwn aku.. hahaha.. yelah ! mesti lah mandi.. takkan nak pegi tuition dgn berpeluh2 kot.. lagipon mlm tadi aku ngn kwn aku mmg dah merancang cm tuu.. hehe.. hmm, aku tuition kat btg kali.. then, kitorang naik bas.. sampai je kat btg kali dah pukul 4.00.. pergh ! dlm hati aku cuak gilee.. aku dah laa jarang kot masok kelas kat tuition lambat.. tuition aku pulak kat dlm.. bas berenti kat luar bustop bgt kali.. time aku naik bas aku teros msg mak aku soh amik aku kat situ.. tau2 pulak kakak aku y dafinah tuu y amik aku.. mak aku msg bgtau.. adoyaiii.. mak aku pulak ckp kakak aku baru keluar dari rumah.. pergh ! dasyat lah.. kelas dah start tuu.. then, kakak aku sampai kat bustop btg kali pukul 4.15.. nak masok dlm lagi makan masa.. adehh ! hmm, aku pon sampai kat tempat tuition tuu pukul 4.20.. gilaa segan nak masok kelas.. hmm, aku pon beranikan diri lah masok jee.. huh ! naseb baik lah aku tak kena baca hari nie.. kalau tak minggu lepas aku kena baca 3 muka surat.. hen, nanti cikgu tuu akan terangkan blk.. aku tuition sejarah hari niee.. hihi.. em, them lepas habis kelas tu aku jumpa cikgu tu.. boleh pulak aku panggil ustaz.. naseb baik lah dia tak dengar time aku panggil tuu.. hihi.. then, aku pegi kat dpn cikgu tuu.. aku ckp, ''cikgu, mintak maaf masok lambat tadi..'' then, cikgu tuu kata takpe.. hehe.. boleh pulak cool.. siap gelak lg cikgu tuu.. hehehehe.. aku pon apa lagi bertambah chill lah derr.. ahahaha.. em, lagi satu.. org kerani kat tuition aku tuu ckp kat aku and kt kawan aku.. dia kata kitorang nie cam kembar.. hahaha.. nie lah pic2 aku ngn kwn aku y dikatakan kembar oleh kerani itu.. weee...  :D
time nie muka cam budak2 sikit.. hihihihi :P

ina and atul :)

No comments: