Cute Onion Club - Onion Head

Tuesday, 28 June 2011

the story for a whole day ! !

hari nie.. pagi........ hmmm, bangon lambat sehh.. bas metro pon macam biasa lah.. terlepas.. kena lah mak hantar aku sampai sekolah.. hmm, tapi hari nie aku puasa.. tak pe lah.. tak de lah penat sangat.. tapi, hari nie jangan dilupakan.. oral bahasa arab.. huh ! selama aku sekolah dari f1 sampai f5 seingat aku takde lah oral untuk bahasa arab.. masalahnye oral yang untuk f5 nie tak boleh tengok text.. pergh ! dasyat dehh ! time rehat menengah atas, aku pikir malas lah nak turun.. tahu tahu je lah.. kelas aku aras 3 .. penat kot kalau nak turun.. em, tapi sebab oral punya pasal aku turun lah jugak.. aku turun koperasi sekolah (ko'op) sebab kat situ ada internet.. aku nak search pasal tajok oral aku nie.. dah lah individu.. adeehh.. zzzz.. hehe.. hmm, lepas dah cari tu, tepat dan dan tu jugak bunyi loceng.. ayoyoo.. dah abis rehat.. then, ada pulak orang ketuk pintu ko'op tu.. dak stam.. dia kata nak photostat.. aku pon panggil lah ada sorang budak kat dalam ko'op tu photostat kan.. hehe.. then, dia tengok je apa yang aku search.. hmm, then dia cakap pergh ! dasyat dowh kau.. taip laju gila.. aku pon gelak lah.. haha.. dalam hati cakap mane tak nye.. tiap2 hari kot on9.. hehehe.. dah habis tu, aku pon naik lah kelas.. dah lah aku naik guna tangga putera.. selamba batak je.. hahaha.. sebab dekat sikit ngan kelas aku kalau guna tangga tu.. actually aku malas jalan banyak.. tu yang kalau boleh nak cari jalan shortcut.. hehehe.. time nak sampai dekat kelas tu kat belakang aku ada beberapa orang lelaki naik tangga.. huh ! tak boleh bla.. aku saje je pandang belakang.. tengok tengok ada lah sorang f5.. kira sama baye ngan aku lah.. time dia naik tangga tu dia tengah borak ngan dak stam.. aku pon pandang dia and aku cakap ''syyyyhhhhh''.. then, aku teros jalan.. dak laki yang aku pandang tu cakap camni.. hek eleh, cheng  ! kerek boleh arr.. haha.. then, dia cakap tudung mana ada kedut.. pergh ! gila lah.. seingat aku lah kan tak penah orang laki tegor aku tudung kedut.. then, dia cakap kantoi lah tidur kat dalam bas.. adoyaiii.. macam tahu tahu je.. memang pon.. aku tidur dalam kereta pagi tadi.. hehe.. aku nie pagi pagi tak sah kot kalau tak tidur.. hihihi... then, aku cakap lah, ada aku kesah?? haha.. pastu dia cakap lak, lek lah.. aku gurau jee.. hehe.. em, actually aku chill jee.. hoho.. lain lah kalau aku tak rapat ngan dia.. dah biasa dah ngan perangai dia.. heee... hmm, time balik pulak aku ngan kawan aku dah nak sampai kat bustop dah time tu.. time tu jugak lah aku teringat  wallet aku ada kat ko'op.. adoyai.. nak cari pasal ke.. dah la dalam wallet aku ada handphone.. aku pon pegi lah naik sekolah balik.. huh ! penat2.. hmm, then, balik sampai umah pulak.. ada orang call umah.. dia cakap  nak cakap ngan ang aku hilmi.. adoyai.. mrepek ke.. abg aku kat mesir pulak.. aku pon panggil lah ayah aku.. ayah aku pon cakap lah ngan orang tu.. then, lepas da abis tu, ayah aku cakap kalau ada orang call nak mintak nombor akaun jangan bagi.. dalam hati cakap okay2.. hehe.. handsome boleh laa ada orang call nak mintak nombor akaun.. dah laa orang tu speak in english.. girl kott... weeee...then malam pulak aku dapat call kat phone aku.. aikk, aku tengok nombor kkb nie.. aku pon angkat lah.. sekali orang laki daa.. aku cakap lah nak apa.. then, bising2.. aku tahu sangat.. dak hostle aspura lah nie.. kacau orang je tau.. sepak kang.. first2 dia call, aku cakap cam nie.. kalau takde apa2 nak cakap jgn call lagi okay..aku banyak homework nie.. busy2.. (cakap dengan nada yang marah).. aku teros letak phone.. then, orang tu call balik.. aku cakap lah nak apa lagi.. dia cakap jangan lah marah2.. time tu aku kat ruang tamu.. kakak aku yang mardhiah tu pon ada kat ruang tamu.. tetiba pulak kakak aku cakap ngan aku camni.. kau pahal tetiba marah2 aku.. aku kan elok2 tengah nak buadd ayat nak marah lagi.. lagsung tak jadi.. teros tergelak.. kelakar lah.. bila pulak aku cakap ngan kau.. kakak aku pon gelak balik.. ehh, aku tak perasan lah kau cakap ngan phone.. aku pon gelak.. then, orang yang call tu lagi lah bertambah pelik.. dia cakap kat aku, kau cakap ngan sape.. aku cakap lah aku cakap ngan kakak aku tadi.. cehh ! tetiba jadi kamcing pulak.. siap borak2 bagai.. aku tanya sape tak nak bagi tahu.. lantak lah.. tak kesah pon.. weeee... ~

No comments: